Ga terug

Pannenkoeken met skyr

Het perfecte recept voor de lekkerste skyr pannenkoeken.
Voorbereiding5 min
Bereiding10 min
Rusttijd30 min
Totale tijd45 min
Porties: 2 personen

Ingrediƫnten

  • 150 g skyr
  • 75 g volkorenmeel
  • 1 ei
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille-extract

Optioneel

  • 2 tl poedersuiker
  • naar smaak seizoensfruit

Instructies

  • Meng alle ingrediĆ«nten door elkaar in een mengkom. Laat het beslag 30 minuten rusten.
  • Verhit een koekenpan op hoog vuur, zonder enige boter/olie. Als de pan heet is draai je het vuur terug naar middelhoog.
  • Schep met een lepel hoopjes beslag in de pan. Maak de bolle kant van de lepel nat met water en vlak de pannenkoekjes iets uit als ze al een minuutje aan het bakken zijn.
    Bak ze goudbruin en gaar aan beide zijdes.
  • Herhaal bovenstaande tot je 6 pannenkoeken hebt.