Ga terug

Limoen-yoghurt cupcakes

Heerlijke frisse cupcakes die je in een handomdraai maakt.
Voorbereiding10 min
Bereiding30 min
Totale tijd40 min
Porties: 12 stuks

Ingredi├źnten

  • 180 ml olie (milde olijf of zonnebloem)
  • 140 g suiker
  • 280 g skyr (of Griekse yoghurt)
  • 2 eieren
  • 1 limoen
  • 300 g tarwebloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 20 g amandelschaafsel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
    Zet een muffinvorm met papieren vormpjes erin klaar.
  • Meng in een kom olie, suiker en yoghurt goed door elkaar.
  • Rasp de limoen en pers deze uit.
  • Voeg de limoenrasp, limoensap en eieren toe en meng goed door elkaar.
  • Zeef de bloem en bakpoeder boven de kom. Voeg het snufje zout toe. Spatel alles goed door elkaar.
  • Verdeel het beslag over de 12 muffinvormpjes en bestrooi met het amandelschaafsel.
  • Bak de muffins 30 minuten in de voorverwarmde oven.