Ga terug

Met aubergine en feta gevulde portobello

Kleine gerechtjes zijn perfect als lunch, bij de brunch of als voorgerecht. Deze met aubergine en feta gevulde portobello wil je zeker een keer maken. 
Voorbereiding10 min
Bereiding20 min
Totale tijd30 min
Porties: 3 porties

Ingredi├źnten

  • 1 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 aubergine
  • 1 tomaat
  • 75 g feta
  • 1 handje peterselie
  • 3 portobellos

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan.
  • Snijd de knoflook fijn en bak deze aan in de hete koekenpan. Blijf regelmatig roeren.
  • Snijd de aubergine in kleine blokjes, voeg toe aan de pan met een snuf zout en peper en bak tot de aubergine bijna gaar is.
  • Snijd de feta en tomaat (zonder zaadlijsten) in blokjes. Hak de peterselie fijn.
  • Roer feta, tomaat en peterselie door het aubergine mengsel. Vul hiermee de portobellos.
  • Bak de portobellos 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.