Ga terug

Gegrilde appels met romige kaneelvulling

Ook op de bakplaat maak je de lekkerste nagerechten!
Voorbereiding10 min
Bereiding4 min
Totale tijd14 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 appels fris-zoet
  • 2 tl honing

Voor de vulling

  • 100 g verse roomkaas
  • 1 tl kaneel
  • 0.5 tl vanille-extract
  • 1 el honing
  • 2 el pistache nootjes

Instructies

  • Zet de bakplaat aan.
  • Snijd de appels doormidden en haal het klokhuis eruit (dit werkt het makkelijkste met een meloenschepje, zo’n half rondje). Bestrijk de gesneden kanten van de appel met de honing.
  • Meng in een kommetje de roomkaas, kaneel, vanille en honing door elkaar. Proef en voeg eventueel wat extra kaneel of honing toe naar smaak.
  • Hak de pistache nootjes grof.
  • Grill de appels ongeveer 4 minuten op de bakplaat. Draai ze halverwege een kwartslag voor een mooi patroontje.
  • Leg ze op een bord en verdeel de roomkaasvulling erover. Bestrooi met wat extra kaneel en de grof gehakte pistache nootjes.