Ga terug
friszoete rauwkost
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Friszoete rauwkostsalade

Het perfecte bijgerecht voor elke maaltijd!
Voorbereiding10 min
Bereiding5 min
Totale tijd15 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

Ingrediënten salade

  • 100 g spitskool
  • 75 g worteljulienne
  • 80 g bleekselderij (2 stengels)
  • 2 bosuitjes
  • 0.5 appel fris-zoet
  • 75 g granaatappelpitjes

Ingrediënten dressing

  • 3 el mayonaise
  • 1 tl citroensap
  • 1 el water
  • 1 tl oregano
  • 1 snuf zout

Instructies

  • Maak de bleekselderij schoon en snij in dunne plakjes. Maak de bosuitjes schoon en snij in dunne ringen.
  • Snij de appel in kleine stukjes.
  • Meng spitskool, wortel, bleekselderij, bosui, appel en granaatappelpitjes in een kom door elkaar.
  • Doe de ingrediënten voor de dressing in een kommetje en klop goed door elkaar. Schep de dressing door de rauwkost.
  • Je kunt de salade meteen serveren of in de koelkast bewaren tot gebruik.