Ga terug

Cacao puffs

Heerlijk in de melk als ontbijt, misstaan ook niet als koekje bij de koffie.
Voorbereiding10 min
Oventijd22 min
Totale tijd32 min

Ingrediƫnten

  • 75 g amandelmeel
  • 145 g tapioca
  • 50 g cacao poeder
  • 95 g kokosbloesemsuiker
  • 1 snufje zout
  • 2.5 tl bakpoeder
  • 85 ml kokosolie gesmolten
  • 1 ei
  • 1 eiwit
  • 1 tl vanille extract

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius (hetelucht) en zet vast een bakplaat met bakpapier klaar.
  • Meng in een kom amandelmeel, tapioca, cacao poeder, kokosbloesemsuiker, snufje zout en het bakpoeder goed door elkaar.
  • Voeg vervolgens de gesmolten kokosolie, ei, eiwit en vanille toe aan de droge ingrediĆ«nten en kneed met je handen tot alles goed gemengd is en je een deegbal hebt.
  • Rol met je handen balletjes van het deeg ter grootte van ongeveer 1 tl. Leg deze op de bakplaat. Houd tussen de balletjes een beetje ruimte over, want ze zullen iets groter worden in de oven. Herhaal tot de bakplaat vol ligt.
  • Bak de cacao puffs 11 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Haal de plaat uit de oven en draai de balletjes om met een tang. Bak ze vervolgens nog eens 11 minuten tot ze gaar zijn.
  • Let op; deze cacao puffs worden nog knapperiger terwijl ze afkoelen