Ga terug

Italiaanse minestronesoep

Een heerlijke en goedgevulde soep, lekker comfort food!
Voorbereiding10 min
Bereiding40 min
Totale tijd50 min
Porties: 6 personen

Ingrediƫnten

  • 1 el olijfolie
  • 1 ui
  • 3 stengels bleekselderij
  • 2 winterpenen
  • 1 zoete aardappel
  • 3 teentjes knoflook
  • 300 g trostomaten
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • 1 tl oregano
  • 1 tl rozemarijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1.75 ltr groentebouillon
  • 400 g cannellini bonen
  • 400 g kidney bonen
  • 220 g tortellini gevuld met kaas
  • 1 handvol parmezaanse kaas

Instructies

  • Snipper de ui.
  • Verhit flink wat olijfolie in de pan en bak hierin de ui
  • Maak ondertussen de bleekselderij, wortel en zoete aardappel schoon. Snijd in stukken. Voeg toe aan de ui en bak ongeveer 5 minuten mee terwijl je regelmatig roert.
  • Maak de teentjes knoflook schoon en snipper deze. Hak de tomaten grof.
    Voeg knoflook, tomaten, tomatenpuree, oregano, rozemarijn en paprikapoeder toe en bak 3 minuten mee (vergeet niet te roeren).
  • Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Draai, zodra de soep kookt, het vuur laag en laat ongeveer 15-20 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan.
  • Voeg de bonen en tortellini toe en kook tot de pasta gaar is.
  • Proef en breng eventueel nog op smaak met wat peper en zout.
  • Serveer de soep met de Parmezaanse kaas er overheen geraspt.