Ga terug

Loempiabowl met tempeh

Een heerlijke bowl boordevol groenten
Voorbereiding12 min
Bereiding15 min
Totale tijd27 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 180 g gemarineerde tempeh (ketjap)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 0.5 tl geraspte gember
  • 4 el sojasaus
  • 1 el honing
  • 250 g spitskool
  • 220 g rode kool
  • 1 grote winterwortel

Garnering

  • 3 el gezouten pinda's
  • 2 lente-uitjes

Instructies

  • Snijd de spitskool en rode kool in dunne reepjes. Maak de winterwortel schoon en rasp deze.
  • Maak de ui schoon en snijd in halve, dunne ringen. Maak de knoflook schoon en snijd deze fijn.
  • Verhit olijfolie in een wok en bak hierin de tempeh bruin.
  • Voeg de ui en knoflook toe en bak even mee.
  • Voeg de gember, sojasaus en honing toe samen met een snuf peper en zout. Roer door en bak enkele minuten mee tot de ui bijna gaar is.
  • Roer de spitskool en rodekool erdoorheen en bak 5 minuten mee. Voeg de wortel toe en bak nog eens 1 minuut terwijl je blijft roeren.
  • Hak de pinda’s grof en snijd de lente-uitjes in ringen.
  • Verdeel het koolmengsel over 2 kommen en garneer met de pinda’s en lente-ui.