Ga terug
loempiataart
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Loempiataart

Met maar 6 ingredienten weer eens wat anders op tafel!
Voorbereiding5 min
Bereiding20 min
Oventijd45 min
Totale tijd1 uur 10 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 300 g kipfilet
  • 3 el sojasaus
  • 400 g Oosterse wokgroenten (met veel tauge)
  • 8 vellen filodeeg
  • 1 handje cashewnoten
  • 3 eieren

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Snijd de kipfilet in heel kleine stukjes. Verwarm 1 el olie in een wokpan en voeg de kip toe, gevolgd door peper, zout en 1 el sojasaus.
  • Bak de kip kort om en om en voeg dan de groenten toe, gevolgd door nog 1 el sojasaus. Bak zo’n 4 minuten, de kip hoeft niet gaar te zijn, want hij gaart straks na in de oven.
  • Neem een springvorm met een doorsnede van 24 cm en leg 1 vel filodeeg op de bodem. Leg er vervolgens 6 vellen omheen met de helft van het vel uit de springvorm hangend. Houd 1 vel achter. Schep het groenten-kipmengsel in de springvorm.
  • Hak de cashewnoten in grove stukjes en strooi deze over de vulling.
  • Klop de eitjes met 1 el sojasaus en wat peper los, giet over de vulling. Verdeel met een lepel het ei een beetje door de vulling.
  • Leg dan het overgebleven filodeegvel midden op de vulling. Sla tot slot de overhangende vellen naar binnen, zodat de taart aan de bovenkant dichtgemaakt is met filodeeg. Bestrijk de bovenkant licht met olie.
  • Zet de taart laag in de oven en bak ’m in 45 minuten goudbruin. Houd ’m goed in de gaten want filodeeg kan snel verbranden. Als het te hard gaat, kun je desnoods de bovenkant afdekken met aluminiumfolie.
  • Haal de taart dan uit de oven, snijd in punten en serveer met nog een klein beetje sojasaus.

Notities

Tip: Liever een vega loempiataart? Vervang de kip door waterkastanjes. Die koop je bij de Chinese supermarkt in een blikje en zijn heel knapperig. Erg lekker als vleesvervanger!