Ga terug

Appeltaart roomijs

Dit geweldige ijs smaakt zoals appeltaart bedoeld is! En. je maakt het zonder ijsmachine.
Voorbereiding10 min
Bereiding10 min
Vriezer5 uur
Totale tijd5 uur 20 min
Porties: 1 bak

Ingrediƫnten

Appelvulling

  • 1 zure appel
  • 0.5 tl kaneel
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 15 g roomboter

Roomijs

  • 250 ml slagroom
  • 0.5 tl vanille extract
  • 1 tl kaneel
  • 150 ml gecondenseerde melk
  • 70 g havermout koekjes

Instructies

  • Schil de appel en snijd het klokhuis eruit. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  • Doe de appel, kaneel, basterdsuiker en het klontje boter in een pan en verwarm op middelhoog vuur. Roer regelmatig door. Bak in ongeveer 15 minuten de appel zacht.
  • Laat compleet afkoelen voordat je verder gaat.
  • Klop de slagroom samen met de vanille met een mixer stijf.
  • Voeg de gecondenseerde melk toe en spatel er doorheen.
  • Voeg de kaneel en de helft van de appeltjes toe en verkruimel de helft van de koekjes boven het mengsel. Spatel er doorheen.
  • Schep de helft van het mengsel in een bak die in de vriezer kan.
    Verdeel hier de helft van de overgebleven appeltjes over. Schep de rest van het slagroommengsel er op.
  • Verdeel als laatste de resterende appeltjes en koekjes er overheen.
  • Zet in de vriezer en laat minimaal 5-6 uur staan tot het ijs helemaal bevroren is.
  • Haal het ijs ongeveer 20 minuten voor het serveren uit de vriezer zodat het wat zachter wordt.