Go Back

Quiche met paprika en gehakt

Een heerlijke quiche, lekker met een groene salade ernaast.
Voorbereiding10 min
Bereiding10 min
Oventijd30 min
Totale tijd50 min
Porties: 3 personen

Ingrediënten

  • 100 g rundergehakt
  • 1 kleine groene paprika
  • 1 kleine rode paprika
  • 4 plakjes deeg voor hartige taart
  • 3 eieren
  • 100 ml kookroom
  • 50 g geraspte kaas
  • 1 snuf zout en peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Zet een rechthoekige vorm klaar en laat het deeg ontdooien.
  • Bak het gehakt rul en breng op smaak met peper en zout.
  • Maak de paprika’s schoon en snijd in lange dunne repen.
  • Bekleed de vorm met het deeg voor hartige taart. Verdeel de paprikareepjes en het gehakt over de vorm.
  • Klop in een kom de eieren met de kookroom los. Roer de geraspte kaas er doorheen en giet het eimengsel over de vulling.
  • Bak de quiche 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.