Go Back

Turkse zandkoekjes

Lekkere en makkelijke koekjes
Voorbereiding10 min
Bereiding25 min
Rusttijd30 min
Totale tijd1 uur 5 min
Porties: 24 stuks

Ingrediƫnten

  • 240 g roomboter op kamertemperatuur
  • 80 g poedersuiker + 20 g extra
  • 1 tl vanille extract
  • 260 g zelfrijzend bakmeel

Instructies

  • Doe de roomboter, 80 gram poedersuiker en vanille extract in een kom en mix romig en zacht.
  • Zeef het meel boven de kom en roer er doorheen tot je een glad deeg hebt.
  • Pak in met folie en leg in de koelkast voor minimaal 30 minuten.
  • Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.
  • Vorm kleine balletjes (ongeveer ter grootte van een walnoot) en leg ze op de bakplaat.
  • Bak de koekjes 25 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  • Haal uit de oven, laat ongeveer 10 minuten afkoelen. Bestrooi dan met poedersuiker.