Go Back

Indiase Courgettesoep

Een heerlijke en verwarmende soep.
Voorbereiding10 min
Bereiding26 min
Totale tijd36 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1,5 tl curry madras kruidenmix Jonnie Boer
  • 1 L groentebouillon
  • 300 g soepgroenten
  • 1 handje peterselie

Instructies

  • Snijd de courgette in stukjes.
  • Verhit wat olie in een soeppan en bak hierin de courgette een paar minuten aan. Voeg de curry madras kruidenmix toe en bak 1 minuut mee.
  • Schenk de groentebouillon erover  en breng langzaam aan de kook. Draai, als de soep kookt, het vuur laag en laat 10 minuten zachtjes doorkoken.
  • Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer glad.
  • Zet de pan terug op het vuur en voeg de soepgroenten toe. Laat de soep weer 10 minuten zachtjes koken tot de groenten gaar zijn.
  • Proef de soep en breng eventueel op smaak met wat extra zout.
  • Snijd de peterselie fijn en garneer hiermee de soep net voor het serveren.