Ga terug

Tomatensoep met geroosterde knoflook en wortel

De allerlekkerste soep maak je zo!
Voorbereiding10 min
Bereiding1 uur
Totale tijd1 uur 10 min
Porties: 2 personen

Ingrediƫnten

  • 450 g wortel
  • 1 rode ui
  • 1 bol knoflook
  • 1 el rozemarijn
  • 3 el (olijf)olie
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 200 ml kokosmelk

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Zet een bakblik of ovenschaal klaar.
  • Rasp de wortels en snijd in grove stukken. Maak de ui schoon en snijd in grove stukken.
    Doe beide in de ovenschaal.
  • Snijd de bol knoflook doormidden en de bovenkant eraf (zodat je de bovenkant van de knoflookteentjes ziet). Leg deze in de ovenschaal.
  • Bestrooi met de rozemarijn en 2 el olie.
  • Rooster de groenten en knoflook 45 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Haal de ovenschaal uit de oven. Maak de knoflook verder schoon, als het goed is kun je de knoflookteentjes nu makkelijk met een mesje uit hun schil duwen.
  • Verhit een soeppan op middelhoog vuur met 1 el olie.
  • Voeg de groenten, knoflook en tomatenblokjes toe met een snuf zout en peper. Vul vervolgens het blikje met water en voeg dit ook toe. Breng langzaam aan de kook en laat 5 minuutjes zachtjes koken.
  • Voeg de kokosmelk toe en gebruik een staafmixer om de soep te pureren. Laat vervolgens de soep nog 4 minuten zachtjes koken.
  • Vind je de soep te dik? Voeg dan nog wat extra water toe.