Go Back

Chocolate chip cookies

Overheerlijke, klassieke koekjes met chocolade.
Voorbereiding15 min
Bereiding22 min
Totale tijd37 min
Porties: 25 stuks

Ingrediënten

  • 225 g roomboter op kamertemperatuur
  • 300 g witte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 0,5 tl vanille extract
  • 400 g zelfrijzend bakmeel
  • 125 g pure chocolade
  • 100 g walnoten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius (hetelucht) en zet een bakplaat met bakpapier klaar.
  • Doe de roomboter en basterdsuiker in een kom en mix deze met een handmixer (of in je keukenmachine) romig.
  • Voeg eieren en vanille extract toe en mix goed door.
  • Zeef het zelfrijzend bakmeel boven de kom en spatel door het beslag.
  • Hak de pure chocolade en walnoten in stukjes en schep door het deeg.
  • Gebruik 2 lepels om hoopjes te maken op het bakpapier. Zorg dat je genoeg afstand houdt tussen de hoopjes deeg want ze zullen uitvloeien.
  • Bak de koekjes (eventueel in 2 keer) 22 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  • Laat ze na het bakken 5 minuten afkoelen op de bakplaat, leg ze vervolgens op een rooster en laat ze daarop helemaal afkoelen voordat je ze verpakt.