Ga terug

Kokos bonbonnetjes

Lekkere snoepjes voor bij de koffie/thee!
Voorbereiding10 min
Bereiding20 min
Wachttijd1 uur 20 min
Totale tijd1 uur 50 min
Porties: 20 stuks

Ingrediƫnten

  • 140 g gemalen kokos
  • 125 ml kokosolie
  • 2,5 el honing
  • 150 g pure chocolade

Instructies

  • Smelt de kokosolie in een pannetje als deze nog niet vloeibaar is.
  • Meng kokos, kokosolie en honing goed door elkaar in een kom.
  • Bekleed een vierkante vorm van ongeveer 20 bij 15 met een vel bakpapier. Verdeel hierover het mengsel en druk stevig aan.
  • Zet in de koelkast en laat in minimaal 1 uur hard worden.
  • Smelt de chocolade au-bain-marie.
  • Snijd de plak van het kokosmengsel in vierkantjes.
  • Zet een plankje klaar met een vel bakpapier.
  • Gebruik een vorkje om de vierkantjes in de chocolade te dopen. Tik voorzichtig de overtollige chocolade eraf en leg op het bakpapier. Zet in de koelkast om uit te harden.
  • Zodra deze uitgehard is kun je er eventueel nog chocolade streepjes op maken; Verhit de chocolade opnieuw zodat deze weer vloeibaar is. Doe in een spuitzakje of plastic zakje waarvan je een tipje afknipt. Decoreer de bonbonnetjes.