Ga terug

Appeltaart met spijs en amandelen

De lekkerste appeltaart met een twist!
Voorbereiding25 min
Bereiding1 uur
Wachttijd40 min
Totale tijd2 uur 5 min
Porties: 1 taart

Ingrediënten

Ingrediënten bodem/rand

  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 115 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • 125 g boter (koud)
  • 1 ei

Ingrediënten vulling

  • 300 g amandelspijs
  • 1 ei
  • 5 grote appels goudreinetten

Ingrediënten amandellaag

  • 125 g suiker
  • 90 g boter
  • 3 el melk
  • 3 el meel
  • 180 g amandelschaafsel

Instructies

  • Doe alle ingrediënten voor de bodem/rand in een grote kom en meng dit snel met je handen tot een samenhangend deeg.
  • Haal uit de kom en verpak in wat folie. Leg minimaal 40 minuten in de koelkast.
  • Pak een grote springvorm en leg een velletje bakpapier op de bodem. Vet de zijkanten lichtjes in met wat boter.
  • Haal het deeg uit de koeling. Bestuif je werkblad en een deegroller met wat bloem. Rol eerst iets meer dan de helft uit voor de bodem. Vervolgens maak je de rand, ik maakte deze ongeveer 4 cm hoog.
  • Doe het amandelspijs in stukken en ei in een kom en gebruik een mixer om alles goed door elkaar te mengen.  Schep op de bodem en verdeel met de bolle kant van een lepel.
  • Schil de appels, snijd het klokhuis eruit en snijd ze in grove stukken (niet te klein, anders kook je ze tot moes). Verdeel de appels over de spijs.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Doe de suiker, boter, melk en meel in een pannetje en warm door tot alles goed gemengd is. Spatel vervolgens het amandelschaafsel er doorheen.
  • Verdeel het amandelmengsel over de appels.
  • Bak de appeltaart 50-60 minuten in de voorverwarmde oven.

Notities

* Is het deeg niet koel genoeg om uit te rollen? Druk het dan in de vorm met je vingers, dit werkt ook perfect.