Ga terug

Stoofperen zonder alcohol

Als ik herfst zeg denk jij dan net zoals ik meteen ook aan stoofperen? 
Voorbereiding10 min
Bereiding1 uur 45 min
Totale tijd1 uur 55 min
Porties: 6 porties

Ingrediënten

  • 6 harde kleine peren
  • 200 ml blauwe bessen sap (ik gebruikte B-berry)
  • 300 ml water
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 steranijs

Instructies

  • Schil de peren, maar laat het steeltje er aan zitten. Zet/leg ze in een pan.
  • Doe alle overige ingrediënten er bij en stoof ze op laag vuur in 1 tot 1,5 uur zacht en gaar.
  • Haal de peren, kaneel en steranijs uit de pan. Zet het vuur iets hoger en kook het sap tot deze ingedikt is naar ongeveer de helft.
  • Serveer de stoofpeertjes met de siroop ernaast.