Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Stoofperen zonder alcohol
Als ik herfst zeg denk jij dan net zoals ik meteen ook aan stoofperen?
Voorbereiding
10
minuten
min
Bereiding
1
uur
uur
45
minuten
min
Totale tijd
1
uur
uur
55
minuten
min
Porties:
6
porties
Ingrediënten
6
harde kleine peren
200
ml
blauwe bessen sap
(ik gebruikte B-berry)
300
ml
water
2
kaneelstokjes
1
steranijs
Instructies
Schil de peren, maar laat het steeltje er aan zitten. Zet/leg ze in een pan.
Doe alle overige ingrediënten er bij en stoof ze op laag vuur in 1 tot 1,5 uur zacht en gaar.
Haal de peren, kaneel en steranijs uit de pan. Zet het vuur iets hoger en kook het sap tot deze ingedikt is naar ongeveer de helft.
Serveer de stoofpeertjes met de siroop ernaast.