Ga terug

Bief roerbak met groenten en bloemkoolrijst

Een lekkere en gezonde maaltijd boordevol groenten.
Voorbereiding10 min
Bereiding17 min
Totale tijd27 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 300 g biefstukpuntjes (of iets minder)
  • 1 broccoli
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 tl Oosterse kipkruiden
  • 75 ml Coconut aminos of soja saus
  • 50 ml water
  • 1 tl kokosbloesemsuiker
  • 1 ui
  • 250 g bloemkoolrijst
  • 2 tl sesamzaadjes

Instructies

  • Mix de kruiden, coconut aminos, water en kokosbloesemsuiker door elkaar in een kommetje. Giet over de biefstukpuntjes. Terwijl dit marineert gaan we verder met de broccoli.
  • Maak de broccoli schoon en snijd in roosjes. Kook deze kort tot ze beetgaar zijn. Giet af en laat goed uitlekken.
  • Maak de paprika’s schoon en snijd in reepjes. Maak de ui schoon en snipper deze.
  • Verhit wat (kokos)olie in een wok en bak hierin de biefstukreepjes snel rondom bruin. Voeg paprika en broccoli toe en roer door, draai het vuur laag.
  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur met wat (kokos)olie. Bak hierin de ui even aan en voeg vervolgens de bloemkoolrijst toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de bloemkoolrijst met de bief en groenten roerbak. Bestrooi met de sesamzaadjes.