Ga terug
gebakken spruitjes
Recept afdrukken
4.50 van 2 stemmen

Gebakken spruitjes, zoete aardappel en spekjes

Een perfecte maaltijd boordevol groenten!
Voorbereiding10 min
Bereiding20 min
Totale tijd30 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 150 g spekjes
  • 2 middelgrote zoete aardappels
  • 1 ui
  • 500 g spruitjes
  • 1 snuf zout en peper

Instructies

  • Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter. Maak de spruitjes schoon en snijd in tweeën en de grote in vieren. Maak de ui schoon en snijd in halve ringen.
  • Verhit een pan op middelhoog vuur met kokosolie en bak hierin de zoete aardappel met een snuf zout en peper in 8-10 minuten gaar.
  • Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak hierin de spekjes krokant. Schep de spekjes uit de pan zodra ze gaar zijn en laat uitlekken op een stukje keukenpapier.
  • Bak de ui in het achtergebleven vet van de spekjes in de koekenpan.
  • Voeg de spruitjes toe en bak 7-8 minuten mee.
  • Voeg vervolgens de gare zoete aardappel toe met de spekjes en een snuf peper en verwarm alles al omscheppend nog een minuutje door.

Notities

TIP: Dit gerecht smaakt overheerlijk met wat eigengemaakte mayonaise erbij!