Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter. Maak de spruitjes schoon en snijd in tweeën en de grote in vieren. Maak de ui schoon en snijd in halve ringen.
Verhit een pan op middelhoog vuur met kokosolie en bak hierin de zoete aardappel met een snuf zout en peper in 8-10 minuten gaar.
Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak hierin de spekjes krokant. Schep de spekjes uit de pan zodra ze gaar zijn en laat uitlekken op een stukje keukenpapier.
Bak de ui in het achtergebleven vet van de spekjes in de koekenpan.
Voeg de spruitjes toe en bak 7-8 minuten mee.
Voeg vervolgens de gare zoete aardappel toe met de spekjes en een snuf peper en verwarm alles al omscheppend nog een minuutje door.
Notities
TIP: Dit gerecht smaakt overheerlijk met wat eigengemaakte mayonaise erbij!