Ga terug

Hartige taart met aardappel en gerookte zalm

Een heerlijke maaltijd!
Voorbereiding25 min
Bereiding45 min
Totale tijd1 uur 10 min
Porties: 3 personen

Ingrediënten

  • 375 g aardappels
  • 4 plakjes deeg voor hartige taart
  • 150 g gerookte zalm
  • 3 lente uitjes
  • 2 el verse dille
  • 3 eieren
  • 150 g crème fraîche
  • 1 snuf zout en peper

Instructies

  • Maak de aardappels schoon en snijd in blokjes. Kook deze in een pan met ruim gezouten water beetgaar. Giet af en spoel meteen na met koud water zodat het gaarproces stopt.
  • Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius (hetelucht). Vet een langwerpige of ronde vorm in met wat boter.
  • Bekleed de vorm met het deeg voor hartige taart. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem.
  • Verdeel de aardappelblokjes over de vorm. Snijd de gerookte zalm in repen en verdeel over de aardappel.
  • Maak de lente uitjes schoon en snijd in ringen. Verdeel deze over de vorm.
  • Snijd de dille fijn.
  • Klop de eieren, dille en crème fraîche met een snuf zout en peper los in een kom. Schenk het mengsel over de groenten en zalm.
  • Bak de taart in het midden van de voorverwarmde oven in 35-45 minuten gaar.