Ga terug

Lasagnesoep

Deze lasagnesoep is perfect als comfortfood.
Voorbereiding10 min
Bereiding55 min
Totale tijd1 uur 5 min
Porties: 4 personen

Ingredi├źnten

  • 300 g rundergehakt
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g winterpeen
  • 250 g champignons
  • 1 tl tijm
  • 1 tl rozemarijn
  • 0,5 tl venkelzaad
  • 0,5 tl paprikapoeder
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 250 g tomato frito
  • 1 L runderbouillon
  • 200 g fusili
  • 200 g geraspte kaas

Instructies

  • Verhit wat olijfolie in een grote soeppan. Bak hierin het gehakt rul.
  • Snipper de ui en de knoflook. Voeg toe aan het gehakt en bak een paar minuten mee.
  • Schil de wortel en snijd in blokjes. Maak de champignons schoon en snijd in partjes.
    Voeg de groenten samen met de tijm, rozemarijn, venkelzaad en paprikapoeder toe aan de pan en bak 6 minuten mee.
  • Voeg de tomatenblokjes, tomato frito en bouillon toe en breng langzaam aan de kook. Draai het vuur laag zodra het kookt en laat ongeveer 20-30 minuten zachtjes pruttelen.
  • Voeg de fusili toe en kook tot deze gaar is. Proef en breng eventueel verder op smaak.
  • Serveer de soep met de geraspte kaas.

Notities

Overigens is het ook erg lekker om er een frisse groene salade naast te serveren. Om dat zware een beetje af te zwakken ?