Ga terug

Turkse rijstpudding

Deze Turkse rijstpudding is heerlijk als ontbijt of nagerecht.
Bereiding30 min
Wachttijd1 uur
Totale tijd1 uur 30 min
Porties: 5 porties

Ingrediƫnten

  • 110 g risottorijst
  • 475 ml water
  • 450 ml volle melk
  • 35 g suiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • 2.5 el maizena
  • 1 el kaneel

Instructies

  • Doe de risottorijst en het water in een steelpannetje en breng aan de kook. Zet het deksel er schuin op en laat 25 minuten doorkoken.
  • Hou 1 eetlepel melk achter.
  • Voeg 435 ml melk, de suiker en de vanille suiker toe aan de rijst. Kook enkele minuten goed door. Blijf ondertussen roeren.
  • Meng in een kommetje de eetlepel melk met de maizena goed door elkaar.
  • Voeg het maizena mengsel toe aan de rijst terwijl je blijft roeren. Kook de rijstpudding nog eens 10-15 minuten terwijl je regelmatig roert.
  • Schep het rijstmengsel in 5 kleine bakjes. Dek af met en theedoek (dan krijg je geen velletje) en laat compleet afkoelen.
  • Serveer de rijstpudding met een snufje kaneel.

Notities

Uiteraard kun je de rijstpudding ook warm eten, maar net wat je zelf het lekkerste vindt!