Ga terug

Pilaf met rund en courgette

Een Turks recept met een twist! Een heerlijke maaltijd.
Voorbereiding10 min
Bereiding35 min
Totale tijd45 min
Porties: 3 personen

Ingrediƫnten

  • 3 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 400 g rundvlees ( of lam/kalf)
  • 2,5 el paprikapuree
  • 1,5 tl baharat
  • 250 g vogeltong pasta
  • 1 courgette
  • 7 takjes verse dille
  • Turkse yoghurt

Instructies

  • Pel en snij de ui en knoflook in grove stukken. Snij het vlees in blokjes.
  • Verhit een pan met een flinke scheut olijfolie en bak hierin de ui en het vlees 5 minuten. Voeg de knoflook toe en bak alles nog 5 minuten door.
  • Voeg de paprikapuree en de baharat toe en bak kort mee.
  • Schep de pasta erdoor en voeg net zoveel water toe totdat de pasta ongeveer 1 cm onder staat. Laat de pasta op matig vuur langzaam aan de kook komen. Roer regelmatig. Als het water verdampt is, is de pasta gaar.
    Note; is de pasta nog niet gaar? Voeg dat wat extra water toe
  • Snij de courgette in stukjes en doe in de pan. Breng op smaak met een snuf zout en laat, onder regelmatig roeren, gaar worden.
  • Snij de dille fijn.
  • Serveer de pilaf met de dille en een flinke lepel Turkse yoghurt.