Ga terug

Spinazie-kaasballetjes

Heerlijk als snack of lunch.
Voorbereiding5 min
Bereiding15 min
Oventijd25 min
Totale tijd45 min
Porties: 12 balletjes

Ingrediƫnten

  • 230 g spinazie
  • 80 g panko
  • 3 eieren
  • 65 g geraspte kaas
  • 1 takje verse rozemarijn

Instructies

  • Hak de spinazie fijn. Verhit een wok op middelhoog vuur en bak hierin de spinazie. Doe de spinazie (als deze gaar is) in een vergiet.
  • Verhit ondertussen de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Ris de blaadjes van de rozemarijn en hak deze fijn.
  • Knijp zoveel mogelijk water uit de spinazie en doe in een kom. Voeg de eieren, panko, geraspte kaas, rozemarijn en een snuf zout en peper toe.
    Roer goed door met een vork tot je een egaal mengsel hebt.
  • Vorm balletjes van het mengsel (iets kleiner dan een golfbal) en leg deze op het bakpapier.
  • Bak de balletjes in het midden van de oven in 20-25 goudbruin en gaar.