Laat de kikkerewten goed uitlekken in een vergiet.
Snipper de ui en knoflook.
Verhit een koekenpan met wat (kokos)olie op middelhoog vuur en bak hierin de ui en knoflook glazig. Voeg paprikapoeder, cayennepeper, komijn en koriander toe en bak 1 minuut mee. Doe het mengsel in een kom.
Doe de kikkererwten, peterselie en het ei in de keukenmachine en meng tot je grove korrels hebt. Schep het mengsel bij het uienmengsel in de kom en roer goed door elkaar.
Voeg het bloem en een flinke snuf zout en peper toe en roer goed door. Kijk of je er balletjes van kunt draaien, plakt het nog teveel? Voeg dan wat extra bloem toe.
Bestuif je handen met bloem en draai balletjes van 1 el van het kikkererwtenmengsel. Druk iets plat en leg op een bord. Herhaal met de rest van het mengsel.
Zet de falafel 30 minuten in de koelkast.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur met een scheut olijfolie. Bak hierin de falafel in ongeveer 3 minuten per kant goudbruin.