Ga terug

Falafel

Deze zijn zo lekker! Boordevol smaak en echt niet moeilijk om te maken.
Voorbereiding5 min
Bereiding20 min
Rusttijd30 min
Totale tijd55 min
Porties: 2 personen

Ingredi├źnten

  • 250 g kikkererwten
  • 1 ui
  • 1 flinke teen knoflook
  • 0,5 tl paprikapoeder
  • 1 snufje cayenepeper
  • 1 snufje gemalen komijn
  • 1 snufje gemalen koriander
  • 1 ei
  • 5 stengels verse peterselie
  • 2,5 el bloem (naar keuze) + extra
  • 1 snuf zout en peper

Instructies

  • Laat de kikkerewten goed uitlekken in een vergiet.
  • Snipper de ui en knoflook.
  • Verhit een koekenpan met wat (kokos)olie op middelhoog vuur en bak hierin de ui en knoflook glazig. Voeg paprikapoeder, cayennepeper,┬ákomijn en koriander toe en bak 1 minuut mee. Doe het mengsel in een kom.
  • Doe de kikkererwten, peterselie en het ei in de keukenmachine en meng tot je grove korrels hebt. Schep het mengsel bij het uienmengsel in de kom en roer goed door elkaar.
  • Voeg het bloem en een flinke snuf zout en peper toe en roer goed door. Kijk of je er balletjes van kunt draaien, plakt het nog teveel? Voeg dan wat extra bloem toe.
  • Bestuif je handen met bloem en draai balletjes van 1 el van het kikkererwtenmengsel. Druk iets plat en leg op een bord. Herhaal met de rest van het mengsel.
  • Zet de falafel 30 minuten in de koelkast.
  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur met een scheut olijfolie. Bak hierin de falafel in ongeveer 3 minuten per kant goudbruin.