Ga terug

Focaccia met oregano

Een heerlijk en lekker broodje
Voorbereiding15 min
Bereiding20 min
Rijstijd2 uur
Totale tijd2 uur 35 min
Porties: 1 brood

Ingrediƫnten

  • 250 g bloem
  • 5 g zout
  • 5 g gist (gedroogde)
  • 20 ml olijfolie
  • 180 ml water, koud
  • 1 el oregano gedroogd

Ingrediƫnten topping

  • 3 el olijfolie
  • 1 el oregano verse
  • 1 el tijm verse
  • 1 snuf zout

Instructies

  • Meng in een kom bloem, zout en gist door elkaar.
  • Voeg de olijfolie toe en ongeveer 2/3 van het water. Meng goed door elkaar.
  • Voeg vervolgens beetje bij beetje het water toe. tot alle bloem is opgenomen (het kan zijn dat je net iets meer of minder nodig hebt).
  • Doe 1 el olijfolie op je werkblad en kneed het deeg 10 minuten goed door. (Let op, je begint met een erg nat en plakkerig deeg maar dat veranderd na een paar minuten)
  • Voeg dan de oregano toe en kneed er goed doorheen.
  • Vet een kom in met olijfolie, leg hierin het deeg en dek af met een theedoek. Laat ongeveer 1 uur rijzen, tot het in volume is verdubbeld.
  • Vet een ovenplaat in met olijfolie en stort hierop je deeg.
    Rek het langzaam en voorzichtig uit tot een ronde of rechthoekige vorm. Dek af met plastic en laat weer 1 uur rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
  • Hak de verse oregano en tijm fijn en meng in een kommetje met de olijfolie en zout.
  • Verdeel het mengsel over het brooddeeg en druk het stevig met je vingers in het deeg. Je maakt zo kuiltjes in het deeg met de kruiden er in.
  • Bak het brood in het midden van de oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar.