Go Back

Zelf vissticks maken

Onwijs makkelijk en zo lekker!
Voorbereiding10 min
Bereiding15 min
Totale tijd25 min
Porties: 6 stuks

Ingrediënten

  • 260 g kabeljauwfilet
  • 50-75 g bloem
  • 1 ei
  • 75 g panko
  • 1 snuf zout en peper
  • 0,5 tl paprikapoeder

Instructies

  • Pak 3 diepe borden.
    Bord 1: bloem
    Bord 2: geklutst ei
    Bord 3:  panko, snuf zout en peper, paprikapoeder. Meng dit goed door elkaar.
  • Haal de kabeljauwfilets uit de verpakking. Snijd elke filet in 3 lange repen (of 4 als je een rechthoekig stuk hebt) en dep goed droog met een stukje keukenpapier.
  • Rol een reepje kabeljauwfilet door de bloem, zorg dat alles bedekt is met een laagje. Haal het reepje vervolgens door het ei, zorg dat alles bedekt is met een laagje. Rol het reepje vervolgens door de panko en druk goed aan, zorg dat alles bedekt is met een laagje.
  • Herhaal dit met alle andere reepjes.
  • Verhit een koekenpan met wat olie op middelhoog vuur.
  • Bak hierin de vissticks rondom krokant en bruin tot de vis gaar is. (dit gaat vrij snel, ongeveer 2 minuten per kant).