Ga terug

Taco's met pulled chicken en koolsla

Een overheerlijke maaltijd die binnen 35 minuten op tafel staat!
Voorbereiding15 min
Bereiding20 min
Totale tijd35 min
Porties: 2 personen

Ingrediƫnten

Pulled chicken

  • 2 rode uien
  • 2 kipfilets
  • 15 g roomboter
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 snuf zout & peper

Koolsla

  • 150 g gesneden spitskool
  • 100 g wortel julienne
  • 1 bos radijsjes
  • 3 el mayonaise
  • 1 el mosterd
  • 1 el citroensap
  • 1 snuf zout

Overige

  • 6 tortilla's
  • 0.5 citroen
  • 100 g granaatappelpitjes

Instructies

  • Maak de rode ui schoon en snijd in halve ringen.
  • Verhit de roomboter in een hapjespan. Voeg de rode ui, kipfilets, paprikapoeder en een snuf zout en peper toe. Bak de kip in 5 minuten goudbruin.
  • Voeg dan 2 el water toe en doe de deksel op de pan. Zet het vuur laag en laat ongeveer 15 minuten zachtjes garen. Keer de kip tussendoor 3 keer om.
  • Meng in een kommetje de mayonaise, mosterd en citroensap door elkaar. Voeg een snuf zout toe en roer goed door.
  • Maak de radijsjes schoon en snijd in dunne plakjes. Doe de radijsjes, spitskool en wortel in een kom. Voeg de dressing toe en schep goed door.
  • Haal de kip uit de pan en trek uit elkaar met 2 vorken.
  • Doe de kip terug in de pan, zet het vuur middelhoog en bak enkele minuten tot het vocht in de pan verdampt is.
  • Serveer de koolsla, pulled chicken op de taco's. Garneer met de granaatappelpitjes en een drupje vers citroensap.