Ga terug

Zoodles met pesto en kip

Grote smaken en weinig moeite
Voorbereiding10 min
Bereiding20 min
Totale tijd30 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 2 el pijnboompitten
  • 1,5 courgette
  • 150 g gerookte kipfilet
  • 3,5 el pesto

Ingrediënten pesto

  • alle blaadjes van 1 basilicum plantje
  • 2,5 el geraspte Parmezaanse kaas
  • 3 el pijnboompitten
  • 6-7 el olijfolie
  • 1 snuf zout en peper

Instructies

  • Maak de pesto; doe alle ingrediënten hiervoor samen in een keukenmachine en mix tot een egale pesto. Proef en voeg eventueel nog wat extra zout/peper toe. Doe de pesto in een schoon potje.
  • Maak de rode en gele paprika schoon en snijd in blokjes.
  • Snijd de gerookte kipfilet in stukjes.
  • Verhit olijfolie in een koekenpan en bak hierin de paprika tot deze bijna gaar is. Voeg de pijnboompitjes en kipfilet toe en bak 2 minuten mee.
  • Snijd de uiteindes van de courgette en draai/snij tot zoodles.
  • Doe de zoodles en pesto bij het groentemengsel in de pan en schep in een paar minuten goed door elkaar.

Notities

Tip; rasp er, net voor het serveren, nog wat Parmezaanse kaas over.