Geroosterde pompoen met sla en feta
Heerlijk als lunch, voorgerecht of maaltijd
Voorbereiding10 min
Bereiding50 min
Totale tijd1 uur
- 0.5 pompoen kleine
- 3 el olijfolie
- 1 snuf zout en peper
- 80 g gemengde sla
- 2 el olijfolie
- 1 el rode wijnazijn
- 40 g feta (ik gebruikte apetina witte kaasblokjes light)
- 2 el pompoenpitten
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Zet een bakplaat met een vel bakpapier klaar.
Snijd de halve pompoen in 4 stukken en schep de pitten eruit. Leg op de bakplaat en besprenkel met olie en een snuf zout en peper.
Bak ze in het midden van de voorverwarmde oven in 35-40 minuten gaar. Leg ze op een bord.
Maak de sla aan met de olijfolie en azijn.
Verdeel de sla, witte kaasblokjes en pompoenpitten over de stukken pompoen. Maak af met een snuf zout.