Ga terug

Geroosterde pompoen met sla en feta

Heerlijk als lunch, voorgerecht of maaltijd
Voorbereiding10 min
Bereiding50 min
Totale tijd1 uur
Porties: 2 personen

Ingrediƫnten

  • 0.5 pompoen kleine
  • 3 el olijfolie
  • 1 snuf zout en peper
  • 80 g gemengde sla
  • 2 el olijfolie
  • 1 el rode wijnazijn
  • 40 g feta (ik gebruikte apetina witte kaasblokjes light)
  • 2 el pompoenpitten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius. Zet een bakplaat met een vel bakpapier klaar.
  • Snijd de halve pompoen in 4 stukken en schep de pitten eruit. Leg op de bakplaat en besprenkel met olie en een snuf zout en peper.
  • Bak ze in het midden van de voorverwarmde oven in 35-40 minuten gaar. Leg ze op een bord.
  • Maak de sla aan met de olijfolie en azijn.
  • Verdeel de sla, witte kaasblokjes en pompoenpitten over de stukken pompoen. Maak af met een snuf zout.