Go Back

Gegrilde witte asperges met peterseliedressing

Heerlijke smaken die perfect samenkomen.
Voorbereiding10 min
Bereiding20 min
Totale tijd30 min
Porties: 2 porties

Ingrediënten

  • 6 witte asperges
  • 2 portobello's
  • 100 g gerookte zalm
  • 10 g krulpeterselie verse
  • 2 el olijfolie
  • 1 snuf zout en peper

Instructies

  • Schil de asperges en snij de onderkant er vanaf, snij ze in de lengte doormidden. Maak de portobello’s schoon en snijd in plakken.
  • Verhit een grillpan op middelhoog vuur. Leg de asperges in de pan en grill deze ongeveer 5 minuten per kant.
  • Bak daarna de portobello’s in de grillpan, of leg ze tussen de asperges als dat past. Deze zijn sneller klaar dan de witte asperges.
  • Doe de peterselie, olijfolie en een snuf zout en peper in een keukenmachine en mix tot een gladde dressing. (of in een hoge beker met de staafmixer)
  • Verdeel de witte asperges en portobello’s over 2 borden. Leg er de gerookte zalm bij. Besprenkel met de dressing naar smaak.