Ga terug

Pannenkoekjes met ricotta

Deze pannenkoekjes zijn hemels! De ricotta geeft een heerlijke fluffy textuur aan de pannenkoekjes.
Voorbereiding10 min
Bereiding15 min
Totale tijd25 min
Porties: 2 personen

Ingrediƫnten

  • 125 g ricotta
  • 65 ml melk halfvol
  • 1 ei gesplitst
  • 50 g bloem
  • 0,5 tl bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • (olijf) olie om in te bakken
  • 1 banaan
  • 1 handje bessen blauwe
  • 2 el amandelschaafsel

Instructies

  • Pak een beslagkom en meng hierin de ricotta, melk en eierdooier goed door elkaar. Voeg vervolgens bloem, bakpoeder en zout toe en roer door.
  • Klop het eiwit tot deze schuimig is. (met de hand doe je dit in 2 minuten). Doe deze bij het ricotta mengsel en spatel er doorheen.
  • Verhit de olie in een koekenpan.
  • Pak een volle eetlepel beslag en laat deze in de pan vallen, het wordt vanzelf een mooi (en klein) pannenkoekje. Herhaal tot je pan vol zit. Bak ze ongeveer 2 minuten tot ze goudbruin zijn, draai om en bak ook de andere kant.
  • Herhaal tot al het beslag op is. (ongeveer 12 stuks)
  • Snijd de banaan in plakjes.
  • Verdeel de pannenkoekjes over 4 borden en garneer met banaan, blauwe bessen en amandelschaafsel.