Go Back
Brood zonder gist
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Brood zonder gist; makkelijk en snel!

Overheelijk en makkelijk om te maken!
Voorbereiding15 min
Bereiding55 min
Totale tijd1 uur 10 min
Porties: 1 brood

Ingrediënten

  • 350 g volkorenmeel
  • 150 g witte bloem + 1 el extra voor het bestuiven
  • 50 g havervlokken
  • 50 g lijnzaad
  • 1 tl baking soda
  • 1 tl zout
  • 450 ml karnemelk
  • 1 ei losgeklopt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Combineer volkorenmeel, witte bloem, havervlokken, lijnzaad, baking soda en zout in een grote mengkom.
  • Klop de karnemelk en het ei door elkaar en giet het mengsel bij de droge ingrediënten.
  • Meng totdat de ingrediënten net gecombineerd zijn. Vorm er vervolgens een bol van.
  • Leg de deegbal op een met bloem bestoven bakplaat en kerf er daarna met een scherp mes een kruis in. Bestuif vervolgens de bovenkant van het deeg licht met wat bloem.
  • Bak het brood in het midden van de voorverwarmde oven in 45 tot 55 minuten goudbruin en gaar. Het brood moet hol klinken wanneer je op de onderkant klopt.
  • Laat het brood afkoelen op een rooster.

Notities

Tip: Dit brood bevat geen conserveringsmiddelen en is daarom de eerste dag het lekkerst. Wanneer je brood over hebt, kun je het invriezen en even in de oven “oppiepen”.