4druppelstabasco(of meer als je pittig lekker vindt)
0,5tlpaprikapoeder
1tloregano
1tlkokos aminos
Instructies
Leg de kipfilets in de slowcooker en bestrooi met zout en peper. Gaar ze in 3 uur op de lage stand. (of gaar ze in de oven/pan)
Maak ondertussen de BBQ saus
Pel de halve ui en snipper deze zo fijn mogelijk. Verhit kokosolie in een steelpannetje en bak hierin de ui in 5 minuten tot deze zacht is.
Pel de knoflook en snipper deze zo fijn mogelijk.
Voeg alle overige ingrediënten toe aan de ui en breng, terwijl je regelmatig roert, aan de kook.
Draai vervolgens het vuur laag en laat pruttelen tot de saus tot de helft is ingedikt. Dit duurt minimaal 30 minuten. (ga ondertussen niet teveel boven de pan hangen, dat is niet zo fijn voor je neus met al die azijn). Als de saus is ingedikt, proef hem dan. Breng eventueel wat verder op smaak met wat extra zout, peper, tabasco en/of honing.
Trek de kipfilets uit elkaar met 2 vorken tot je kleine sliertjes hebt.
Meng in een kommetje de pulled chicken met de BBQ saus goed door elkaar.
Notities
Tip: De BBQ pulled chicken is nóg lekkerder als deze, met de saus, een nachtje in de koelkast heeft gestaan!