Ga terug

Amandel-kokos bonbonnetjes

Lekkere paleo bonbonnetjes
Bereiding20 min
Wachttijd1 uur 30 min
Totale tijd1 uur 50 min
Porties: 15 stuks

Ingrediënten

Ingrediënten eerste laag

  • 50 g amandelmeel
  • 2 el kokosmeel
  • 2,5 el kokosolie gesmolten
  • 1 el honing
  • 1 el kokosbloesemsuiker
  • snufje zout

Ingrediënten tweede laag

  • 45 gr kokosrasp
  • 40 g honing

Ingrediënten omhulsel

  • 160 g pure chocolade

Instructies

  • Bekleed een rechthoekige vorm met bakpapier.
  • We beginnen met de eerste laag:
  • Meng alle droge ingrediënten goed door elkaar. Voeg vervolgens de natte ingrediënten toe en meng tot een plakkerige massa.
  • Verdeel het mengsel over de bodem van de vorm. Druk aan met de bolle kant van een lepel.
  • Verder met de tweede laag:
  • Meng beide ingrediënten goed met elkaar. Lukt het niet goed? Verwarm het dat even in de oven, hierdoor wordt de honing vloeibaarder.
  • Verdeel het mengsel over de eerste laag in de vorm. Druk aan met de bolle kant van een lepel.
  • Zet minimaal 1 uur in de koelkast (of een klein half uurtje in de vriezer) zodat het goed kan uitharden.
  • Verder met het chocolade omhulsel;
  • Breek de chocolade in stukken en smelt au-bain-marie.
  • Haal de vorm uit de koelkast/vriezer en haal de vulling eruit. Snijd dit in kleine blokjes.
  • Leg 1 blokje op een klein vorkje en laat in de chocolade zakken. Haal uit de chocolade en tik enkele keren op de rand (voorzichtig!) om overtollige chocolade eraf te laten druipen.
  • Leg op een velletje bakpapier.
  • Herhaal bovenstaande tot je alle bonbonnetjes hebt gemaakt. Zet in de koelkast om uit te harden.