Ga terug

Ice cream sandwich met pistache ijs

Ice cream sandwich met paleo koekjes en vegan pistache ijs! 
Voorbereiding1 min
Bereiding35 min
Wachttijd1 uur 10 min
Totale tijd1 uur 46 min
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 100 g roomboter op kamertemperatuur
  • 1 tl vanille extract
  • 2 tl honing
  • 1 ei
  • 250 g amandelmeel
  • 1 el cacao

Ingrediënten ijslaag

  • 700 ml pistache ijs

Ingrediënten decoratie

  • 150 g pure chocolade
  • 3 el hazelnoten

Instructies

  • Doe de boter in een kom en mix met een handmixer tot een smeuïge massa. Voeg vanille, honing en ei toe en mix goed door.
  • Voeg het amandelmeel en cacao toe en kneed goed door tot je een mooi deeg hebt.
  • Zet het deeg minimaal 30 minuten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius (hetelucht). Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Rol het deeg uit tussen 2 vellen bakpapier tot ongeveer 0,5 centimeter dikte. Steek ronde koekjes uit het deeg en leg op de bakplaat.
  • Bak ze in het midden van de oven in ongeveer 20-25 minuten gaar. Haal ze met een spatel van de bakplaat af en laat ze afkoelen op een rooster.

IJs

  • Schep het ijs uit de bak in een lage vorm of bak (die in je vriezer past). Gebruik de bolle kant van een lepel om het ijs uit te spreiden zodat je er dadelijk genoeg rondjes uit kunt steken om de koekjes mee te vullen.
  • Zet het ijs terug in de vriezer.
  • Zodra de koekjes helemaal zijn afgekoeld kunnen we verder. Zet een bak klaar waar je zo de sandwiches die klaar zijn in kunt leggen.
  • Haal het ijs uit de vriezer en steek hier rondjes uit. Pak een koekjes, leg er een rondje ijs op en druk met een volgend koekje aan. Vul eventueel de zijkanten op met wat extra ijs.
  • Leg in de bak, herhaal tot alle koekjes op zijn en leg zo snel mogelijk weer in de vriezer.

Decoratie

  • Zet een bak klaar met bakpapier waar je dadelijk de sandwiches in kunt leggen die helemaal klaar zijn.
  • Smelt de chocolade au-bain-marie. Hak de hazelnoten grof.
  • Pak de sandwiches en doop 1 kant in de gesmolten chocolade en laat eventjes uitharden. Dip vervolgens de chocolade kant in de gehakte hazelnoten.
  • Leg op het bakpapier en herhaal met de andere sandwiches. Leg in de vriezer om helemaal uit te harden.

Notities

Deze sandwiches zijn een aantal dagen te bewaren in een afgesloten doos in de vriezer.