Go Back

Frittata met paprika en courgette

Lekker voor ontbijt, lunch én diner en daarnaast zowel warm als koud lekker. 
Voorbereiding10 min
Bereiding25 min
Totale tijd35 min
Porties: 3 personen

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 0,5 courgette
  • 7 eieren
  • 1 snuf zout en peper
  • 1 klein handje kiemen optioneel

Instructies

  • Snij de ui in halve ringen. Verhit wat kokosolie in een ovenvaste pan en bak hierin de uien glazig.
  • Snijd de paprika in ringen en doe deze bij de ui, roer even door en laat enkele minuten meebakken. Snijd de courgette in dunne plakken (ongeveer 4 mm) en leg deze bovenop de paprika.
  • Doe de eieren in een kom en kluts ze met een snuf zout en peper luchtig. Verdeel het eimengsel over de groenten en laat zachtjes bakken.
  • Verhit ondertussen de oven op 180 graden Celsius (hetelucht).
  • Als de frittata gestold is aan de randen dan zet je de pan gedurende 10-15 minuten in de oven. De frittata is gaar als de eieren gestold zijn.
  • Garneer eventueel met wat kiemen voordat je de frittata opdient.