Ga terug

Zongedroogde tomatentapenade

Niet moeilijk, wel heel lekker en vol van smaak. 
Voorbereiding10 min
Wachttijd30 min
Totale tijd40 min
Porties: 1 bakje

Ingrediënten

  • 100 g zongedroogde tomaten
  • 5 el pijnboompitten
  • 8 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el basilicum gedroogde
  • 2 el vocht van het wellen
  • 1 snuf peper

Instructies

  • Doe de tomaatjes in een kommetje en voeg warm (niet kokend) water toe tot deze helemaal onderstaan. Laat ze minimaal 30 minuten wellen.
  • Haal de tomaatjes uit het water, doe deze samen met alle andere ingrediënten in een hoge maatbeker. Gebruik je staafmixer om er een egale tapenade van te maken. Is je mengsel te droog? Voeg dan nog een extra eetlepel van het vocht van het wellen toe.