Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Recept afdrukken
Vegan chocolade ijs
Een makkelijk receptje zonder geraffineerde suikers en lactose. Deze past perfect bij een vegan en paleo levensstijl.
Voorbereiding
15
min
Wachttijd
6
uur
Totale tijd
6
uur
15
min
Porties:
2
personen
Ingrediënten
90
g
kokosbloesemsuiker
400
ml
kokosmelk
1
tl
vanille extract
50
g
cacao
Instructies
Doe de kokosbloesemsuiker in een pannetje en voeg een beetje kokosmelk toe. Laat op middelhoog vuur de suiker helemaal oplossen.
Doe de resterende kokosmelk en vanille extract in een kom. Voeg de gesmolten suiker toe en roer goed door.
Voeg de cacao toe en meng met een garde tot deze helemaal is opgelost.
Giet over in een bakje en vries 5-7 uur in tot het mengsel helemaal hard is.
Notities
Tip: Frambozen combineren heerlijk met het chocolade ijs