Go Back

Vegan paddenstoelenragout

Met deze vegan paddenstoelenragout weet je zeker dat je wat lekkers op tafel zet!
Voorbereiding10 min
Bereiding20 min
Totale tijd30 min
Porties: 2 personen

Ingredi├źnten

  • 1 ui
  • 1 flinke teen knoflook
  • 1 el tijm verse
  • 250 g koraalzwam
  • 250 g eikhaas
  • 250 g kastanjechampignons
  • 200 ml kokosmelk

Instructies

  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een paar el olijfolie in een koekenpan en bak hierin, op laag vuur, de ui glazig. Voeg op het laatst de knoflook, verse tijm en een snuf peper en zout toe.
  • Snijd ondertussen de champignons in grove stukken.
  • Voeg toe aan de pan en bak 5 minuten op laag vuur mee. Voeg de kokosmelk toe met nog een snuf peper en breng aan de kook. Draai het vuur laag zodra het kookt en laat nog enkele minuten pruttelen.
  • Is de saus nog te dun? Voeg dan wat tapioca of ma├»zena toe om deze dikker te maken.