Ga terug

Tomatensoep met pompoen

Heerlijke soep met pompoen.
Voorbereiding15 min
Bereiding40 min
Totale tijd55 min
Porties: 3 personen

Ingrediƫnten

  • 2 uien (klein)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 volle tl ras el hanout
  • 1 tl tijm
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 parprika rode
  • 1 flespompoen
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 L bouillon

Instructies

  • Snipper de ui en snijd de knoflook.
  • Snijd de paprika in kleine stukjes. Schil de pompoen, schep de pitten eruit en snijd in blokjes.
  • Verhit olie in een soeppan en bak hierin de ui 4 minuten. Voeg na 3 minuten de knoflook toe en blijf roeren.
  • Voeg de ras el hanout, tijm en tomatenpuree toe en bak enkele minuten mee.
  • Voeg de paprika, pompoen, gepelde tomaten en bouillon toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag zodra de soep kookt en laat 20-30 minuten zachtjes pruttelen.
  • Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staaf mixer glad.
  • Breng eventueel op smaak met peper en zout.