Ga terug

Gevulde paprika uit de slowcooker

Lekker, makkelijk en boordevol smaak!
Voorbereiding10 min
Bereiding15 min
Slowcooker4 uur 30 min
Porties: 3 personen

Ingrediënten

  • 3 paprika's
  • 300 g rundergehakt
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl tijm
  • 1 tl basilicum
  • 1,5 tl paprikapoeder
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 snuf zout en peper

Instructies

  • Snipper de ui en pers de knoflook. Verhit een pan met wat olie op middelhoog vuur.
  • Voeg het gehakt, ui, knoflook en kruiden toe en bak het gehakt gaar.
  • Voeg 5 el van de tomatenblokjes toe en een flinke snuf zout en roer nog eens goed door.
  • Snijd de bovenkant van de paprika’s en de zaadlijsten eruit. Verdeel het gehaktmengsel over de 3 paprika’s.
  • Doe de resterende tomatenblokjes,  2 eetlepels water en een snufje zout in de slowcooker. Roer even goed door. Zet de paprika’s rechtop in de slowcooker.
  • Kook vervolgens gaar in 4-6 uur op stand “low”.

Notities

Tip; De tijd is afhankelijk van de grootte van de paprika’s. Bij mij waren ze na 4,5 uur gaar.