Maak de courgette en aubergine schoon, snijd de uiteindes eraf en schaaf in de lengte in dunne plakken.
Verhit een grillpan op middelhoog vuur en grill hierin de courgette en aubergine. Bestrooi tijdens het grillen met een snufje zout.
Verhit een pan met wat (olijf)olie en bak hierin het gehakt rul.
Snipper ondertussen de knoflook en ui. Voeg deze toe aan het gehakt en bak ongeveer 4 minuten mee. Voeg vervolgens de tomato frito, rozemarijn, tijm, oregano en een flinke snuf peper en zout toe. Voeg een klein scheutje water toe en laat het ongeveer 5 minuten zachtjes pruttelen.
Maak de prei schoon en snijd deze in dunne halve ringen. Maak de paprika’s schoon en snijd in dunne reepjes.
Verhit wat (olijf)olie in een koekenpan en bak hierin de prei en paprika 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met een snuf zout en peper.
Maak de champignons schoon en snijd in plakken.
Verhit wat (olijf)olie in een koekenpan en bak hierin de champignons enkele minuten op middelhoog vuur.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een rechthoekige bakvorm in met wat olijfolie. Mijn vorm is ongeveer 26×20.
Snijd alvast de mozzarella bollen in plakken.
Bouw de lasagne als volgt op:* gehakt mengsel* prei mengsel* lasagnevellen* mozzarella* champignons* gehaktmengsel* courgette (alles)* prei mengsel* gehakt mengsel* aubergine (alles)* champignons* gehakt mengsel* lasagnevellen* gehaktmengsel* mozzarella en geraspte kaas Bak de lasagne 30 minuten in het midden van de oven.
Laat even afkoelen buiten de oven voordat je de lasagne serveert.