BBQ pulled chicken en ananassalade
Perfect als lunch of lichte maaltijd en helemaal niet moeilijk om te maken. Een heerlijke mix tussen knapperig, rokerig, zoet en zuur.
Voorbereiding20 min
Bereiding20 min
Totale tijd40 min
Ingrediënten pulled chicken
- 2 kipfilets
- 3,5 el barbecue saus
- 1 snufje zout
Ingrediënten ananassalade
- 150 g ananas
- 150 g komkommer
- 4 lente uitjes
- 2 el olijfolie
- 1,5 el limoensap
- 1 flinke snuf zout en peper
En verder...
- 1 vleestomaat
- 120 g ijsbergsla
Kook of bak de kipfilet gaar. Laat iets afkoelen en trek vervolgens met 2 vorken uit elkaar.
Meng de kip met de bbq-saus en een snuf zout in een kommetje door elkaar.
Snijd de schil van de ananas en de kern eruit. Snijd de ananas en de komkommer in gelijke blokjes en doe in een kommetje. Snijd de lente uitjes in dunne ringen en voeg toe.
Voeg olijfolie, limoensap, zout en peper toe en roer door elkaar.
Snijd de tomaat in plakken en de ijsbergsla in dunne reepjes.
Dien alles samen op.