Ga terug

Limoncello cupcakes

Fan van limoncello? Dan wil je deze cupcakes proeven!
Voorbereiding15 min
Bereiding17 min
Rusttijd40 min
Totale tijd1 uur 12 min
Porties: 10 stuks

Ingrediƫnten

Cupcakes

  • 150 g boter zacht
  • 150 g suiker
  • 3 eieren
  • 0.5 tl vanille extract
  • 1 el citroensap
  • 150 g zelfrijzend bakmeel

Topping

  • 150 g enchanted cream poeder
  • 100 ml limoncello
  • 100 ml water
  • 1 el citroensap
  • naar keus gele kleurstof
  • 1.5 el sprinkles/mix

Instructies

Cupcakes

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Zet een muffinvorm klaar met papieren vormpjes.
  • Mix de boter met de suiker met een mixer tot je een egale en lichte massa hebt.
  • Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix goed door. Je voegt pas de volgende toe als de voorgaande compleet gemixt is.
  • Voeg vanille extract en citroensap toe en mix door.
  • Zeef het zelfrijzend bakmeel boven de kom en spatel het er doorheen.
  • Schep het beslag in de muffinvormpjes en bak ze in 17 minuten goudbruin en gaar in het midden van je voorverwarmde oven.
  • Haal als ze gaar zijn uit de oven en laat compleet afkoelen op een rooster.

Topping

  • Mix enchanted cream poeder, water, limoncello en citroensap met een mixer op de hoogste stand tot een luchtige en dikke massa.
  • Optioneel: Verdeel de topping over 2 kommen en kleur 1 deel geel met kleurstof.
  • Neem een spuitzak met kartelmondje en schep hierin je toppings. (Hoe maakt niet uit) Spuit rozetten op je cupcakes en decoreer met de sprinkles.