Ga terug

Maaltijdsalade met sperziebonen

Een gezonde en frisse salade voor elke dag!
Voorbereiding20 min
Bereiding15 min
Totale tijd35 min
Porties: 2 personen

Ingrediƫnten

  • 150 g krieltjes
  • 150 g sperziebonen
  • 100 g ijsbergsla
  • 4 takjes peterselie
  • 1 rode ui
  • 4 el kalamata olijven
  • 2 eieren
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl mosterd

Instructies

  • Was de krieltjes en snijd ze schuin doormidden. Snij de uiteindes van de sperziebonen.
  • Doe de krieltjes in een pan met water en kook ze beetgaar. Giet af.
  • Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de sperziebonen beetgaar. Giet af en hou ze onder de koude kraan om het kookproces te stoppen.
  • Doe de krieltjes in een kommetje, besprenkel met 0.5 el olijfolie en een snuf zout. Hak 2 takjes peterselie fijn en doe deze ook bij de krieltjes. Schep goed door en laat even staan.
  • Kook de eieren zoals jij ze het lekkerste vindt.
  • Maak de ui schoon en snij doormidden, snij vervolgens in dunne halve ringen.
  • Meng in een kommetje 2.5 el olijfolie met de mosterd, een snufje zout en de resterende fijngehakte peterselie.
  • Verdeel de ijsbergsla over een bord, daar overheen de sperziebonen, krieltjes, rode ui, olijven en gekookte eieren.
  • Besprenkel naar smaak met de dressing.