Ga terug

Paleo schuimtaartjes

Deze paleo schuimtaartjes zijn echt om je vingers bij af te likken! 
Voorbereiding20 min
Bereiding2 uur
Totale tijd2 uur 20 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

Schuimpjes

  • 4 eiwitten
  • 1 kneepje citroensap
  • 50 ml ahornsiroop

Topping

  • 1 blik kokosmelk minimaal 1 dag bewaard in de koelkast
  • 3 el honing
  • 1 handje frambozen

Instructies

  • Zorg om te beginnen dat de kom van je mixer en de mixer die je gebruikt (keukenmachine of handmixer) brandschoon is.
  • Doe de eiwitten samen met een klein kneepje citroensap in de kom en mix op hoge snelheid tot er stijve pieken vormen. Voeg vervolgens, terwijl de mixer nog draait, langzaam de maple syrup toe en mix door tot alles is opgenomen.
  • Verwarm de oven voor op 130 graden Celsius (hetelucht.)
  • Schep het eiwitschuim in een spuitzak met spuitmondje naar keuze. (ik gebruikte hiervoor een glad mondje met middelgrote opening). Leg een vel bakpapier op een bakplaat en spuit hierop rondjes met het eiwitschuim. Je kunt ervoor kiezen verschillende groottes te maken, dat maakt het taartje extra leuk.
  • Bak de schuimpjes in 35 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
    Laat ze compleet afkoelen in de oven, dit duurt ongeveer 1-1,5 uur.
  • Haal het blik kokosmelk uit de koelkast. Schep de harde laag eruit en doe dit in een kom samen met de honing. Klop de room tot een mooi luchtig mengsel met een handmixer.
  • Begin met een groot schuimpje, verdeel hierover 1 el kokosroom en garneer met fruit naar keuze. Leg hierop weer een schuimpje met 1 el kokosroom en fruit.
    Eindig met een kleiner schuimpje, 1 tl kokosroom en een stukje fruit.