Ga terug

Peperkoekmannetjes met chocolade

Heerlijk kruidig met een laagje chocolade
Voorbereiding15 min
Bereiding30 min
Rusttijd1 uur
Totale tijd1 uur 45 min
Porties: 40 stuks

Ingrediƫnten

Peperkoekmannetjes

  • 125 g roomboter op kamertemperatuur
  • 90 g lichtbruine basterdsuiker
  • 230 g honing of golden syrup
  • 375 g bloem
  • 1 tl baksoda
  • 2 tl gemberpoeder
  • 1 tl koekkruiden

Chocolade

  • 200 g pure chocolade
  • 1 tl kosos olie of andere plantaardige olie

Instructies

  • Klop de boter en de suiker in de mengkom van een keukenmachine (of met een handmixer) in 10 minuten tot een bleke, romige massa.
  • Schraap de wanden van de kom schoon, voeg de honing, bloem, baksoda, gember en koekkruiden toe. Klop tot een soepel deeg.
  • Verdeel het deeg in 2 porties. Rol ze tussen 2 vellen bakpapier uit tot 2 plakken van ongeveer 4 mm dikte en zet 30 minuten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
  • Steek met een koeksteker de mannetjes uit het deeg en leg ze op de bakplaat. Bak de koekjes 14 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn. Laat volledig afkoelen op de bakplaat. (wellicht moet je ze in 2 keer bakken, bij mij paste namelijk niet alles in 1 keer in de oven)
  • Smelt de chocolade met de olie au-bain-marie.
  • Doop de afgekoelde koekjes in de chocolade en leg terug op het bakpapier. Zet eventueel in de koelkast om op te stijven.