Ga terug

Kaas-basilicum crackers

vezelrijk en knapperig
Voorbereiding15 min
Bereiding25 min
Totale tijd40 min

Ingrediƫnten

  • 2 eieren
  • 50 g havermout
  • 50 g volkorenmeel
  • 70 g amandelmeel
  • 80 g zaden naar keuze (ik gebruikte een combinatie van gebroken lijnzaad, pompoenpitten en zwart en gewoon sesamzaad)
  • 60 g belegen kaas geraspt
  • 1 el olijfolie
  • 1 el basilicum gedroogde
  • 1 snuf peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Doe de havermout, volkorenmeel, amandelmeel, gedroogde basilicum, geraspte kaas, zout, peper, lijnzaad en andere zaden bij elkaar in een mengkom.
  • Klop vervolgens de eieren en olijfolie los is een klein schaaltje.
  • Voeg daarna het losgeklopte ei mengsel toe aan de droge ingrediĆ«nten in de mengkom. Met schone handen kun je het vervolgens goed doorkneden en mengen.
  • Nu vorm je het mengsel tot een deegbal zodra alles goed gecombineerd is.
  • Hierna rol je de deegbal uit tussen twee stukken bakpapier. Rol het super dun en gelijkmatig uit, ongeveer 2 millimeter. Verwijder de bovenste laag bakpapier en snijd de crackers in de gewenste vorm.
  • Bak de kaas-basilicum crackers daarna gedurende 20-25 minuten of tot gaar en goudbruin af in de voorverwarmde oven.
  • Check na 15 minuten even of de crackers mooi gelijkmatig aan het garen zijn en draai ze voor de laatste minuten desnoods nog even om wanneer nodig.
  • Zijn ze gaar? Dan laat je de crackers vervolgens op een rekje afkoelen.
  • Zodra ze afgekoeld zijn bewaar je de crackers in een luchtdicht doosje.